Hjulinställning

Drar din bil lite åt höger eller vänster? Är däcken ojämnt slitna? Har du råkat köra emot något? Då är det dags att lämna in din bil för framvagnsinställning eftersom det påverkar bilens körförmåga negativt.

Varför ska man göra en hjulinställning?

En hjulinställning kräver en utbildad mekaniker med tillgång till den avancerade utrustning moderna bilar behöver och de korrekta mätvärdena för din bilmodell.

Fördelar med att göra en hjulinställning:

Vi rekommenderar att en kontroll av hjulinställningen bör göras varje gång som man gjort ett större arbete med hjulupphängningen, eller minst en gång om året.

Hjulinställningen bör kontrolleras om:
När behöver framvagnen justeras?

Ibland kan man känna att bilen drar åt något håll, det är en indikation på att något behöver justeras. Likaså om ratten inte står rakt när du kör rakt fram eller om du ser att däckens slitage är ojämnt. Kanske har du kört ner i en grop eller kört in i en trottoarkant och känner efteråt att styrningen inte känns som den brukar. Då kan det vara läge att få fram – eller bakvagnen justerad hos en verkstad.

Om man gör en framvagnsinställning så håller däcken längre och slitaget på leder och bussningar minskar vid regelbunden kontroll och som ett plus i kanten minskar du din bränsleförbrukning om allt är väl balanserat och justerat.

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att klicka på Acceptera så godkänner du våra cookies.  Läs vår integritetspolicy